Bixby bridge highway 1 california 2 DAGE I MONTEREY

2 DAGE I MONTEREY OG EN ROADTRIP: DAG 2

Forleden postede jeg første del af min Roadtrip-guide til Santa Cruz, Monterey, Carmel og Big sur. Hvis ikke du fik læst indlægget, kan du se det her. Der kan du læse om, hvordan Santa Cruz var, og hvor du skal spise frokost og så anbefalede jeg to super lækre spisesteder i Monterey.

2 DAGE I MONTEREY Dag 2 – Akvarium og Lighthouse i Monterey + roadtrip til Carmel og Big Sur

Dag to startede kl 8.00. Efter at have checket ud kørte vi til den nærmeste tank, der havde en “food court” (det stod der i hvert fald med store bogstaver på fasaden) for at købe en hurtig morgenmad inden vi ville køre mod Pont Pinos Lighthouse. Det eneste, tanken havde, var dog kun kager, chips og slik. R faldt i Beef Jerky (Man er vel i USA 😉 ) og jeg købte en chokolademuffin, der mildest talt var skuffende . . . . . .  Herefter kørte vi igennem Montereys hyggelige gader for at ramme fyrtårnet, inden akvariet åbnede kl 10.00.

Da vi kom der ud, var der desværre lukket. Vi ankom på en onsdag, hvor der kun er åbent for “authorized personel”. Vi kunne dog lige titte igennem hegnet og få et billede af det.

2 DAGE I MONTEREY
Point Pinos Light house, Monterey, California

 

Herefter kørte vi mod akvariet.

 

Monterey Bay Aquarium

En af de ting, som Monterey er kendt for, er deres Monterey Bay Aquarium. Det er ret pricy, så du skal være til det, have god tid, eller have børn med – der er nemlig utrolig mange ting, der er tiltænkt børn i alle aldre. En voksenbillet koster 49,95 $ og et barn koster 29,95 $ (Hhv 312 kr og 189 kr i skrivende stund). Du kan købe online og spare tid i køen.

Når du kommer ind, kan du se frem til 3 etager med alverdens havdyr. Er du fristet, kan du enten scrolle videre, eller du kan se Live Cams på hjemmesiden. En af de smukkeste oplevelser var klart deres Jellys og Kelp Forest.

Deres Kelp Forest-tank består af 8,5 meter høje ruder, og bag dem kan du se sardiner, leopard hajer og en lang række andre fisk, mens de chiller mellem de svingende og nærmest hypnotiserende lange strænge af søgræs.

2 DAGE I MONTEREY
Monterey Bay Aquarium, Monterey, California

 

Noget du også kan se frem til er deres Jelly-univers. De skarpe blå farver var så fine sammen med de hhv røde eller gennemsigtige farver. Især Black Sea Nettle (Chrysaora achlyos) var super smukke. De kan blive op til en meter store og have 6 meter lange arme!

2 DAGE I MONTEREY
Black Sea Nettle, Monterey Bay Aquarium, Monterey, California

 

Du kan også se et Live Cam her.

Efter at have brugt to timer (Vi kunne sagtens have brugt længere tid) købte vi et par overprices sandwiches, gik mod bilen og kørte videre til Carmel.

 

Carmel – Clint Eastwoods by

Efter 20 minutters kørsel ankom vi til Carmel by The Sea (Eller bare Carmel). Vi kørte straks til stranden, som vi havde hørt skulle være super smuk. Det var den bestemt også og her spise vi vores frokost.

Fun fact about Carmel: Clint Eastwood har tidligere været borgmester i byen!

 

Highway 1 til Big Sur

Vi kørte herefter mig Big Sur langs Highway 1, som klart er en anbefalelsesværdig tur! Vejen bugter sig langs stillehavet og er over 1000 km lang. Jeg har desuden læst mig til, at den starter i Oregon og slutter i Los Angeles. Det er noget af en tur, og det kunne være super fedt at køre på hele Highway 1 en dag 🙂

Desværre er det sådan, at pga en masse regn i februar 2017, så var en af de store broer ved Big Sur lukket, og vi måtte vende om lige omkring Pfeiffer Big Sur State Park. Det var egentlig okay, for ellers tror jeg, vi stadig havde kørt rundt 😛 Turen var utrolig smuk! Her er bare et udpluk af de billeder, jeg fik taget.

2 DAGE I MONTEREY
Highway 1, California
2 DAGE I MONTEREY
Highway 1, California
2 DAGE I MONTEREY
Highway 1, California
2 DAGE I MONTEREY
Highway 1, California
2 DAGE I MONTEREY
Highway 1, California
2 DAGE I MONTEREY
Bixby Bridge, Highway 1, California

 

Efter at have kommet til vejspærringen ved Big Sur, vendte vi om mod San Fransisco. Vi havde lige tid til at køre forbi et Premium Outlet og få shoppet lidt 🙂 Jeg må snart få lavet en guide til SanFran, nu hvor det er anden gang, jeg er her. Stay tuned 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *