Chilistegte tomater med bulgur og kylling

Som jeg skrev i et tidligere indlæg, så er jeg helt vild med chili. Det hele startede i midten af 2014, hvor R og jeg gik i “chilitræning”, fordi vi skulle på rundtur i Thailand og Cambodia i februar 2015. Dengang var jeg ikke så trænet inden for stærk mad, men tænkte, at jeg simpelthen måtte blive bedre, nu hvor vi skulle ned og have sygt stærk mad. Og nu kan jeg nærmest ikke få nok 😛

Jeg har for nyligt skiftet Sriracha chilisauce ud med en fra Byens Lille Luksus. Alene navnet var med til, at jeg bare måtte prøve denne søde glasbeholder. Jeg faldt over chilien i Kvickly, hvor der blev givet smagsprøver. De laver chilien i to varianter: mild og stærk. Og selvom jeg er tosset med stærk mad, kan jeg kun holde til den milde 😛 Min kæreste sværger til den stærke på trods af svedperler og røde kinder. Jeg blev kun endnu mere forelsket i chilien, da jeg fandt ud af, at det bliver produceret på Amager på Kløvermarksvej og at det er et ægtepar, der står bag saucen. Den er inspireret af shawarma-chillien og lavet på lækre råvarer, som man virkelig godt kan smage.

Nå. Lad os komme videre til opskriften, som bare er super lækker!

Ingredienser (til 2 personer):

12 cherry- eller blommetomater

1 spsk chilisause fra Byens Lille Luksus (mild eller stærk)

3 spsk olivenolie

3 løg

4 spsk skyr

1 fed hvidløg

2 dl bulgur

En halv pakke, eller et helt bundt persille

50 g mandler

2 kyllingebryster

13064079_10154239471719273_1575852001_o (1)

 

Sådan gør du:

Først starter du med at tænde ovnen på 200 grader.

Derefter halverer du tomaterne, smider dem i en skål og blander chilisauce, 2 spsk olie og salt og peber sammen. Derefter lægger du dem i et ovnfast fad, som vist på billedet nedenfor. Der vil være overskydende chiliolie, det skal du bare gemme til løgene. Tomaterne skal derefter bages i 40-45 minutter.

13072309_10154239471134273_1912717377_o (1)

Derefter skærer du løgene i fine skiver og smider dem på en pande med resten af chiliolien. De skal stege i nogle minutter, og derefter kan du skrue ned og lade dem hygge sig lidt alene i 15 minutter, eller til de er gyldne og bløde.

Skyren blander du med et knust fed hvidløg, og evt. lidt extra chilisauce i, hvis du er rigtig hardcore.

13073165_10154239470384273_969872232_o (1)

Nu til bulguren. Hæld de 2 dl bulgur i en skål og kom derefter 3 dl kogende vand over. Sæt en tallerken over skålen og lad det stå i 10 minutter. Det er en super nem måde at lave bulgur på i stedet for at koge det.

Steg kyllingen eventuelt på en grillpande og tilsæt salt og peber.

Halver mandlerne og hak persillen groft. Når bulguren er færdig blander du mandler, persille og halvdelen af løgene i.

Portionsanret bulguren og læg resten af løgene på. Top op med tomaterne og server med kyllingebryst og hvidløgsskyren.

13062795_10154239470314273_1286682049_o (1)

MUMS!

Velbekomme

 

Du kan i øvrigt vinde to glas chilisauce på min Facebookside netop nu 😀

13073024_10154239470249273_491647374_o (1)

(Chilisaucerne er sponsoreret af Byens Lille Luksus)

 

//Sarah Louise

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *