Jobsøgning er som at date

Har du nogensinde overvejet, hvor mange ligheder der er mellem det at søge job og at date?

Sommeren er her, i hvert fald i følge kalenderen, og det betyder, at mange leder efter en sommerflirt eller en fast partner, men det betyder også, at der er mange, der bliver færdiguddannet og skal ud og finde det første job.
Det er ikke længe siden, at jeg blev færdiguddannet. Det er faktisk ikke mere end 2 måneder siden. Jeg har dog aktivt søgt job siden april. Det føles lidt mærkeligt pludselig at være færdiguddannet efter så mange år på universitetet.

En dag mens jeg søgte job, slog det mig pludseligt! Det går op for mig, at der er flere ting i jobsøgningsprocessen, der har ligheder ved det at date.

Lad mig fortælle hvorfor.

Du har set en stilling. Du synes, det er et perfect match. Du sætter dig ned og skriver et par udkast til ansøgningen. Undervejs sletter du en masse. Nogle sætninger er for kliché-agtige, hvor andre måske er lidt for friske. Tonen skal være helt rigtig og du bruger tid på at finde de rigtige ord og passer på, at teksten ikke bliver for lang. Endelig er du færdig, og klar til at sende din tekst afsted. Minder det dig om noget fra din dating-tid? 😉

Efter du har sendt en ansøgning, kommer ventetiden. Det er ligesom at tage initiativet på fx. dating.dk. Du hører måske også til en af dem, der har smidt følgende kommentar: “Hej, du ser sød ud, har du lyst til at mødes til kaffe”. Am I right?

Så langt så godt. Prøv nu at læse følgende tekst, og tænk så på, om du ikke har det på samme måde, når du søger job 🙂

Du er altså nået til at have taget den indledende kontakt.

Men du har sikkert også prøvet ikke at høre mere efter det. Måske læser du din besked igennem igen. Måske ser du en slåfejl og bliver fyldt med ærgrelse! Måske har du kaldt ham ved et forkert navn?

“Hvorfor så jeg dog ikke det. Flovt!”

Eller måske tænker du alligevel, at du var lidt for frisk i din tone?

13977806_10154528992344273_573360415_o
Du venter og venter og så sker det.

Yes!

Han var også interesseret i at ses!

Du får et kick og glæder dig til jeres møde. For du er udvalgt blandt alle de andre, der også har taget kontakt, velvidende om, at du måske ikke er den eneste, han har inviteret på date.

På dagen med “jeres første date” kan du dog godt mærke nervøsiteten i maven, med mindre du er hardcore, og har prøvet det adskillige gange før. Du er kommet ud af døren, og måske er du lidt stresset, fordi du lige skulle sætte prikken over i’et med dit outfit, fordi du ville sikre dig, at du giver et godt indtryk, og at det er dig, der endeligt vælges!

Men du er på vej. I god tid endda! Hellere det end at komme for sent, ik?

Skidtene føles tunge. Og de bliver stadig tungere, da du begynder at se stedet, hvor I skal mødes. Maven begynder måske at gøre lidt ondt, som du nærmer dig din destination.

I mødes, hilser og nu er der ingen vej tilbage.

Efter mødet tænker du måske: “Gud, hvor gik det stærkt”. Det skulle bare være et hurtigt møde, og tiden fløj afsted.

“Det gik jo rigtig fint” tænker du for dig selv. Men så kommer tvivlen måske. Sagde du måske noget dumt? Snakkede du for meget? Eller var du for stille?

Og så er der ventetid igen.

13978079_10154528992269273_1208947939_o

Måske har du efterfølgende skrevet: “Tak for igår, jeg vil meget gerne se dig igen”.

Du venter i spænding og håber på, at modtageren har det på samme måde, og at der ikke er for mange “kandidater” om den samme “stilling”.

Så der kan du bare se. Der er ganske mange ligheder mellem dating og jobsøgning.

Åh nej, tænker du og mister måske allerede modet, fordi du ikke just synes, at dating-tiden er det mest spændende, og at du egentlig bare gerne vil finde manden! Det samme med jobbet.

Men se på den lyse side! Du har jo erfaring med dating, i en eller anden sikkert, og det kan du bruge, når du søger job!

Is i maven. Tag nogle chancer. Vær dig selv. Og hvis det ikke var dig, der blev valgt, så op på hesten igen, for der venter dig sikkert noget andet og bedre i fremtiden.

Måske går der ikke længe, før jobbet er i hus. Måske gør der. Det er ikke til at vide. Ligesom du ikke ved, hvornår du finder manden i dit liv 🙂

Har du andre sammenligninger? Hvordan håndterer du din dating/jobsøgning?

 

3 tanker om “Jobsøgning er som at date”

  1. Tusind tak for de søde ord, Aarhuspigen. Ja, begge ting kan være op af Bakken til tider! Jeg håber for dig, at du finder et job inden for den nærmeste fremtid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *