Sådan bliver du mere miljøbevidst #2: Mælkelåg

Det er tid til endnu en omgang “Sådan bliver du mere miljøbevidst”.

Og som titel indikerer handler det om mælkelåg. Mere bestemt mælkelåg fra Arla.

Plastlåg fra mælkekatorner kan nemlig genbruges, da det er lavet af plast, ligesom jeg skrev i mit sidste indlæg om miljøbevidsthed. Dog kan Arlas mælkelåg bruges til et helt bestemt formål. … Eller… det har de i hvert fald kunnet..

Arla har nemlig tidligere haft indgået et samarbejde med Projekt Hjemløs, hvor man kunne give eller sende sine mælkelåg til bestemte adresser, og hvor pengene (0,50 øre) gik til at støtte byens hjemløse. Læs evt. mere her.

Jeg har haft indsamlet både privat, men også fra min arbejdsplads, og afleveret lågene igennem længere tid, da jeg syntes, det var et mega fedt initiativ.

Men nu har Arla valgt at stoppe samarbejdet.

Også Danmarks Naturfredningsforening har haft indgået et samarbejde med Arla, som nu også er stoppet. :/

Arla siger selv at “baggrunden er, at Arla fremadrettet vil fokusere bredere på sit arbejde med ”nul-spild” og bæredygtighed herunder grønne kartoner og plastlåg”.

Jeg synes, det er super fint, at de tænker over at være mere bæredygtige, men samtidig ærger det mig sådan, at Arla har stoppet samarbejdet med begge organisationer.

Du kan dog indtil 1. september stadig “donere” dine låg til enten Projekt Hjemløs eller til Naturfredningsforeningen. Efter d. 1. september må du nøjes med at smide lågene til hård plast-containerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *